لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : .doc ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : 38 صفحه
قسمتی از متن .doc :
پدیده ای به نام هیپنوتیزم
در وهلة نخست به نظر میرسد که هیپنوتیزم پدیده نوینی است در حالی که بر اساس تحقیقات انجام شده مبدأ آن را به مصر باستان و یونان و هند می رسد که به شکل های مختلف جهت درمان بیماران به کار می رفته و در این میان گاه وسیلۀ سوء استفاده و عوام فریبانی سود می برده اند.
هیپنوتیزم برگرفته از کلمة یونانی هیپنوز به معنای خواب در مسیر تحول خود در قرن هیجدهم برای درمان بیماریهای روانی توسط هیپنوتیزم به موفقیتهایی نایل آمدند چهره های علمی پزشکی خود را نمایان کردند.
پس از آن نیز دکتر زیگموندفروید «خود – هیپنوتیزمی» را میسر ساخت. از آن پس ، هیپنوتیزم جایگاه ویژۀ خود را بدست آورد و روز به روز ارزشهای علمی ، پزشکی آن شناخته تر شد. پزشکان کنونی که اکثر آنها روان پزشک هستند از هیپنوتیزم برای اهداف قانونی از جمله : درمان بیماریهای روانی ، تسکین درد ، ترک اعتیاد و در چند دهۀ اخیر ، به عنوان ابزار تازه ای در کشف جرم استفاده می کنند.
بسیاری از پیچیده ترین معماهای به بن بست رسیدۀ جنایی ، سرانجام توسط هیپنوتیزم گره گشایی شده و سر نخهایی به دست آمده و پلیس را در کشف جرم یاری رسانده است. در مواردی که افراد بی گناه به خاطر جنایتی که مرتکب نشده اند ، بازداشت می شوند نیز از هیپنوتیزم استفاده می کنند. همچنین کسی که نمی توانسته به سبب ناتوانی در به یاد آوردن آنچه در لحظۀ حساس فاجعه رخ داده است به خود یا وکیلش کمک کند ، هیپنوتیزم به یاریش آمده است.
بعضی در تأیید موفقیت هیپنوتیزم در باز کردن ضمیر ناخودآگاه و روشن شدن اصل ماجرا از اعدام یا حبس طولانی نجات یافته اند. موارد گاهی با آنچه از تحقیقات به دست آمده بود بسیار اختلاف داشتند.
امروزه واقعی بود هیپنوتیزم امری بدیهی است. داروهایی کشف شده اند که اثراتی مشابه هیپنوتیزم دارند و دانشمندان به سرعت موارد استفادۀ جدید پدیدۀ هیپنوتیزم را کشف می کنند. برخی از دانشمندان بر این باورند که شخص هیپنوتیزم شده ناخودآگاه حقایقی را آشکار می کند که تا آن زمان پنهان می کرده است.
با این وجود این خطر نیز وجود دارد که شخص تحت هیپنوتیزم بتواند دروغ ببافد یا به گمراهی یا توهم دچار شود با توجه به این امر و خطر دیگر ، یعنی هدایت عمدی یا سهوی هیپنوتیست به وسیلۀ تلقینهای هیپنوتیزم ، نویسندگان بر این عقیده اند که قابلیت اعتماد هیپنوتیزم برای پذیرش اظهارات هیپنوتیزم شدگان به حد کافی نرسیده است.
هیپنوتیزم همواره هنگام نیاز به روشهای سریع و پس از فشارهای روانی زیاد ناشی از تحولات گسترده مانند جنگهای جهانی اول و دوم مورد توجه قرار گرفته
است اثرات آن بر حافظه جالب است و پژوهشگران متعددی در این زمینه کار کرده اند. منظور ما توانایی افراد تحت نیروی هیپنوتیزم در به یاد آوردن وقایعی است که در حافظۀ خودآگاه شخص کاملا از یاد رفته اند. این تسهیل خاص در به یاد آوردن را (افزایش حافظه) می خوانند.