لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 12
چکیده
به منظور بررسی تأثیر عوامل مدیریتی اعم از تمهیدات تغذیه ای و مدیریتی و محیطی بر عملکرد گله های مرغ مادر گوشتی درخصوص تعداد سرانه جوجه گوشتی تولیدی براساس (موجودی مرغ در شروع تولید و موجودی مرغ روز) پژوهش حاضر بر روی یک سویه از مرغ های مادر گوشتی موجود در کشور صورت گرفت. در این پژوهش اطلاعات مربوط به دوره پرورش و تولید 12 گله مرغ مادر گوشتی از سویه مورد پژوهش جمع آوری گردید، از این رو اطلاعات جمع آوری شده حاصل عملکرد 000/330 قطعه مرغ و 000/50 قطعه خروس گله مادر گوشتی بود. متغییرهای مربوط به تمهیدات تغذیه ای و مدیریتی و محیطی در قالب متغییرهای مستقل و تعداد سرانه جوجه گوشتی تولیدی در قالب متغییر وابسته و با استفاده از تجزیه رگرسیون مورد مطالعه قرار گرفت.
رابطه انرژی قابل سوخت و ساز مصرفی سرانه (کیلوکالری/ پرنده) از جیره غذایی آغازین و رابطه میزان یکنواختی وزن بدن در سن 20 هفتگی در دوره پرورش گله های مرغ مادر گوشتی با جوجه گوشتی تولیدی مثبت و معنی دار بود (05/0 p<). همچنین رابطه پروتئین خام مصرفی سرانه (گرم/ پرنده) در کل دوره پرورش و رابطه میزان یکنواختی وزن بدن در زمان تحریک نوری در دوره پرورش خروس گله های مادر گوشتی با جوجه گوشتی تولیدی مثبت و معنی دار بود (05/0 p<)، رابطه میزان تراکم در واحد سطح آشیانه (مترمربع) خروس گله های مادر گوشتی در دوره پرورش با جوجه گوشتی تولیدی منفی و معنی دار بود (05/0 p<).
رابطه انرژی قابل سوخت و ساز مصرفی سرانه (کیلوکالری/ پرنده) در کل دوره تولید و در زمان اوج تولید تخم مرغ گله های مرغ مادر گوشتی در دوره تولید با جوجه گوشتی تولیدی مثبت و معنی دار بود (05/0 p<). همچنین رابطه پروتئین خام مصرفی سرانه (گرم/ پرنده) در کل دوره تولید و رابطه پروتئین خام مصرفی سرانه (گرم/ پرنده/ روز) خروس گله های مادرگوشتی در دوره تولید با جوجه گوشتی تولیدی منفی و معنی دار بود (05/0 p<)، رابطه سن خروس گله های مادر گوشتی در زمان رسیدن به حداکثر مدت روشنایی در دوره تولید با جوجه گوشتی تولیدی مثبت و معنی دار بود (05/0 p<).
معادلات بدست آمده از تجزیه رگرسیون براساس تعداد جوجه گوشتی تولیدی، بیانگر بزرگتر بودن ضرایب معادلات رگرسیون آمینواسیدهای قابل هضم نسبت به آمینواسیدهای کل (متیونین و متیونین + سیستئین و لیزین) در دوره پرورش و تولید مرغ و خروس گله های مادر گوشتی بود (05/0 p<).
افزایش میزان سختی کل، باقیمانده تبخیر و قلیائیت کل آب مصرفی باعث کاهش سرانه جوجه گوشتی تولیدی شد، بطوریکه رابطه متغییرهای مذکور با جوجه گوشتی تولیدی منفی و معنی دار بود (05/0 p<).
واژه های کلیدی: مرغ مادر گوشتی- جوجه گوشتی- انرژی قابل سوخت و ساز- پروتئین خام- آمینواسید.
تقدیم به:
ساحت مقدّس امام عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف)
پدر و مادر و برادرانم عزیزانی که در فراز و نشیب زندگی یار و غمخوارم می باشند و همیشه دعایشان بدرقه راهم بوده و با دلگرمی هایشان به من امیدی دوباره می بخشند.
سپاسگزاری
با حمد و ستایش ایزد منان که توفیق به انجام رساندن این تحقیق را به من عنایت فرمود. بر خود لازم می دانم از تمام افرادی که در انجام این پژوهش همکاری نمودند صمیمانه قدردانی نمایم.
از استاد ارجمند آقای دکتر مجتبی زاغری که راهنمایی این تحقیق را بر عهده داشتند و در تمام مراحل تحقیق از نظرات ارزشمند ایشان بهره بردم و به خاطر زحمات فراوانی که ایشان متحمل گردیدند تشکر و سپاسگزاری می نمایم.
از استاد محترم آقای دکتر عباس گرامی که به عنوان استاد مشاور این تحقیق با نظرات مفید و ارزنده همکاری شایانی نمودند صمیمانه قدردانی می نمایم. از استاد محترم آقای دکتر نیما ایلا استاد مشاور این تحقیق تشکر می نمایم.
از مدیریت شرکت های که در انجام این تحقیق همکاری نمودند، شرکت مرغ اجداد نیکو طیور و آقای مهندس میزبانی، شرکت مرغ مادر مینا پرند و آقای دکتر زاغری، شرکت مرغ مادر میرامین و آقایان مهندس نادری و مهندس نخعی، شرکت مرغ مادر سامان جوجه و آقای مهندس سعیدی، شرکت مرغ مادر سیمرغ زیاران و آقای مهندس سبا، شرکت مرغ مادر حدیث سواد کوه و آقایان مهندس شریف زاده و مهندس ایراندوست، شرکت مرغ مادر چشمه ساران و آقای حاجی بابایی، شرکت مرغ مادر وحدت غرب و آقایان حبیب و مهرجو، شرکت مرغ مادر طیور برکت و آقایان مهندس شرعی و مهندس دهنوی و مهندس فکور خصال، سپاسگزاری می شود.
از شرکت مرغ مادر مام جوجه و مدیریت محترم آقای مرتضی بدیعی و از استاد ارجمند آقای دکتر افشار تقدیر و تشکر می نمایم.
از مسئولین دانشکده کشاورزی مهرشهر و مدیریت محترم آقای دکتر اردکانی و مدیر گروه محترم آقای دکتر لواف سپاسگزاری می نمایم.
در پایان از خداوند متعال برای یکایک این عزیزان در تمام مراحل زندگی آرزوی موفقیت و بهرورزی دارم.