لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 27
بسم الله الرحمن الرحیم
عنوان پروژه :
استفاده همزمان ازامواج کشسانی والکترومغناطیسی برای شناسایی مین های زیرزمینی
نام دانشجو : ابراهیم یکتاری
شماره دانشجویی : 8212841934
درس : الکترومغناطیس
کد کلاس : 102
نام استاد : جناب آقای شیخانی
تابستان 1385
خلاصه
روش چند گانه ای که ازامواج کشسانی والکترومغناطیسی به یک شکل همکارکرد ، برای شناسایی مین های زیرزمینی استفاده می کند ، ایجاد شده است . این سیستم ، شامل یک رادارالکترومغناطیسی سیارویک منبع ثابت امواج کشسانی می باشد . این منبع ، امواج کشسانی را درزمین ایجاد می کند . این امواج با مین های زیرزمین فعل وانفعال کرده وباعث می شوند که هم مین وهم زمین جابجا شوند . از آنجایی که مشخصه های مکانیکی مین های با مشخصه های مکانیکی زمین متفاوت هستند ، جابجایی های منطقه فعل وانفعال ،با جابجایی هایی که مربوط به تکثیر امواج محوطه باز هستند ، متفاوت می باشند . ازرادار برای شناسایی این جابجایی ها ، بدین ترتیب ، شناسایی مین ها ، استفاده می شود . بررسی های اولیه ، امکان اجرای این طرح را تحت شرایط کنترل شده ، اثبات کرده است . کارتجربی حاضر ، برروی درک وغلبه بر موضوع مربوط به استفاده ازاین سیستم درشرایط میدان ، متمرکز است .
مقدمه
درروشهای لرزه ای / کشسانی ، امید زیادی به شناسایی موثق ومعتبرهمه انواعغ مین ها، وحتی مین های ضد نفر دارای مقادیرکم فلز ، وجود دارد . دلیل این امر ، آنست که مین ها ، مشخصات مکانیکی دارند که کاملا متفاوت از خاک ها واشکال معمولی اجسام زباله ای ( آشغال ) ، می باشد .بعنوان مثال ، سرعت موج برش درمواد انفجاری وپلاستیک استفاده شده درمین های معمولی ، نسبت به خاک های مجاور ،حدودا 20 برابر بیشتراست . بعلاوه ، مین ها ، ساختارهای مکانیکی پیچیده ای به همراه یک جعبه انعطاف پذیر ، یک قطعه ضامن ،بسته های هوا و....دارند .
این ساختار پیچیده ، منجربه رزوناسن ساختاری ، فعل وانفعال های غیرخطی وپدیده دیگری خواهد شد که برای اشکال طبیعی ومصنوعی آشغالها ، نامعمول است . بدین ترتیب ، این پدیده می تواند برای تشخیص یک آشغال ازیک مین ، مورد استفاده قرارگیرد .
درGeorgia Tech ،سیستمی ایجاد شده است که ازیک سنسور جابجایی براساس رادار ، به منظوراندازه گیری عمومی جابجایی های لرزه ای ، بدون تماس فیزیکی با سطح خاک ، استفاده می کند { 3-1 } . ماهیت غیرتماسی این سنسور ، سیستم را قادر می سازد که سطح خاک را درنزدیکی یک مین ویا دقیقا دربالای آن ، بررسی کند .
این مورد ، تاثیرات قابل برآورد وجود مین را دربرنامه هایی که برامواج کشسانی منتشر شده ازمین متکی هستند ، بطور چشمگیری افزایش می دهد تا آن را به محل یک سنسور دوردست ، انتقال دهد . شکل 1 ، وضعیت سیستم کنونی را مشخص می کند . این سیستم ، شامل یک رادارالکترومغناطیسی ویک منبع لرزه ای است . این منبع ، ( که یک لرزنده ( Shaker) الکترودینامیکی است که بایک پایه باریک به زمین متصل شده است ، ترجیحا ، یک موج کشسانی سطحی ( ragieigh) را درزمین ایجاد می کند . این موج ریلی ، پس از گذر ازمین ، باعث می شود که هم خود مین وهم سطح زمین ، جابجا شوند . ازآنجا که دامنه جابجایی های موج ریلی ، با افزایش عمق ،با افزایش عمق ، بطور تصاعدی کاهش می یابد . تنها زمینی که به سطح نزدیک است به منظور تشخیص وجود مین مورد بررسی قرارخواهد گرفت . برای مین های دارای اندازه وعمق معمولی ، این موج دردامنه ای بین Hz100 تا Hz1000 قرار دارد . حرکت مین ، با خاک پیرامون آن متفاوت است ، واین بدان دلیل است که مشخصه های کشسانی مین ، کاملا متفاوت با مشخصه های خاک می باشد .
جابجایی سطح زمین ، درهنگامی که یک مین درزیرآن وجود دارد ،با مواقعی که مینی وجود ندارد متفاوت است ، واین بدلیل موج های عمومی ومنتشره ازطرف زمین ، می باشد . ازرادار الکترومغناطیسی ،به منظور شناسایی این جابجایی وبدین ترتیب ، برای شناسایی مین ، استفاده می شود . ایده استفاده ازامواج کشسانی والکترومغناطیسی بصورت همکارکرد ، بیشتر پیشنهاد شده است { 6-4} اما تاکنون بصورت جدی مورد بررسی قرارنگرفته است .
سنسور جابجایی براساس رادار، به منظورتعیین لرزش های کوچک خاک ومین طراحی وساخته شده است . این سنسور ، امواج الکترومغناطیسی رابه طرف