دانشکده

دانلود فایل ها و تحقیقات دانشگاهی ,جزوات آموزشی

دانشکده

دانلود فایل ها و تحقیقات دانشگاهی ,جزوات آموزشی

تحقیق در مورد دامپروری و کشاورزی

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

دسته بندی : وورد

نوع فایل :  .doc ( قابل ویرایش و آماده پرینت )

تعداد صفحه : 16 صفحه

 قسمتی از متن .doc : 

 

دامپروری و کشاورزی

تاریخچه پرورش حیوانات اهلی

بشر اولیه از میوه گیاهان وحشی و شکار حیوانات بهره می برده و با گذشت زمان بتدریج توانست از حیواناتی مانند گوسفند،‌بز،‌گاو را اهلی نموده و از شیر و گوشت آنها استفاده نماید.

اولین حیوانی که حدود20-10 هزار سال پیش توسط انسان اهلی شده است،‌گوسفند می باشد. اجداد گوسفند مانند سایر حیوانات اهلی شناخته شده نیستند و این به دلیل فراوانی نژادهای گوسفند می باشد.

تاریخ اهلی شدن گاو به دوران نو سنگی یعنی حدود 18000 سال پیش بر می گردد. وجود مرغ اهلی حدود 3200 سال قبل از میلاد مسیح در هندوستان به اثبات رسیده است.

تکنولوژی پرورش دام و طیور در ایران

پرورش دام و طیور در ایران به دو صورت سنتی و صنعتی وجود دارد،‌بخش سنتی بیشتر متکی به تجربیات قدیمی و بدور از دست آوردهای علمی و نوین پرورش می باشد، در حالی که از نظر کتب تعداد بالایی را در بر دارد. در پرورش سنتی راندمان تولید به دلیل دور بودن از مسائل فنی و بی توجهی به امر بهداشت و درمان، تولید مثل و اصلاح دام و تغذیه در حد پایینی قراردارد.

پرورش دام و طیور به صورت صنعتی دردهه های اخیر به علت سود آوری بالا مورد توجه قرار گرفته است ولی در این بخش به دلیل

1- نبودن برنامه

2- بکارگیری روشهای مدرن به صورت ناقص،‌دامدریهای صنعتی نیز نتوانسته اند به

3- کمبود نیروهای متخصص

راندمانهای مطلوب در سطح جهانی نزدیک شوند.

ارتباط تولیدات دامی و علوم کشاورزی

در کشاورزی برای تولید یک محصول،‌سایر تخصصهای کشاورزی نیز کاربرد دارد. مثلاً‌برای تولید محصولات زارعی (گندم و جو)‌نیاز به شناخت بافت خاک- کاربرد ماشین آلات برای آماده سازی زمین،‌کاشت و برداشت محصول و استفاده از کودهای دامی برای تقویت خاک ضروری است.

همچنین برای تولید محصولات دامی، تولیدات بخش زارعی جهت تغذیه دام و بکارگیری روشهای تبدیل و نگهداری فرآورده های دامی ضروری است.

اهمیت تولیدات دامی در زندگی انسان

تولیدات دامی در اقتصاد کشورهای مختلف بطور اعم و در اقتصاد کشاورزی هر کشور بطور اخص از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در کشورهای پیشرفته صنعتی سهم قابل توجهی از درآمدهای حاصل از تولیدات کشاورزی مربوط به تولیدات دامی می باشد. به طور مثال در کشور آلمان حدود 75 درصد از کل درآمد بخش کشاورزی را محصولات دامی تشکیل می دهد.

نقش تولیدات دامی در تغذیه انسان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. همچنین فرآورده های حاصل از پرورش دام نظیر پشم،‌پوست و غیره در تامین نیازمندیهای جوامع بشری اهمیت بسزایی دارد.

علاوه بر این محصولات،‌نقش تولیدات دامی در فرآورده های دارویی مانند انسولین ،‌کورتیزون و فرآورده های صنعتی مانند ،‌زه ،‌برای وسایل موسیقی، چسب ، ژلاتین و غیره اهمیت آنها را در زندگی انسان نشان می دهد.

اصول کلی تکنولوژی تولیدات دامی

1- رفتار شناسی

2- شناسایی تولیدات حیوانات مورد پرورش

3- تغذیه

4- تولید مثل

5- ژنتیک و اصلاح نژاد

6- کنترل بهداشت و شناسایی بیماریها

شناسایی رفتار حیوانات (رفتار شناسی)

در کشورهای در حال توسعه به رفتار شناسی حیوانات توجه خاصی شده است. دامپروری ثابت کرده که نحوه برخورد و رفتار انسان با حیوانات تأثیر به سزایی در میزان تولید آنها دارد. شناخت عادات،‌غرایز و رفتار حیوانات و اهمیت دادن به آنها و اتخاذ رفتاری مناسب با حالات و رفتار آنها باعث آرامش حیوان شده که در نتیجه موجب افزایش تولید می شود.

شناسایی تولیدات حیوانات مورد پرورش

شناخت استعداد حیوانات مختلف در تولید اهمیت ویژه ای دارد. به عنوان مثال در تولید محصولاتی مانند شیر ،‌گوشت،‌پوست...... نژادهای مختلف یک نوع حیوان تواناییهای مختلفی از خود نشان می دهند و از طرف دیگر حیواناتی هستند که دارای استعداد چند گانه ( چند محصول ) می باشند و می توانند در یک زمان چند محصول را ( شیر،‌گوشت....) به نسبتهای مختلف تولید کنند.

به طور کلی هر دامدار برای نگهداری دام یا طیور باید مجموعه عواملی را بررسی کرده و براساس آنها نژاد مورد نظر خود را خریداری و پرورش دهد. این عوامل عبارتند ؟

1- نیاز جامعه به نوع محصول تولیدی.

2- شرایط اقلیمی منطقه

3- شناسایی نژادهای مختلف با در نظر گرفتن نوع محصول تولیدی

تغذیه :

در بحث تغذیه بهتر است ابتدا دستگاه گوارش حیوانات را مورد بررسی قرار دهیم.

دستگاه گوارش:

وظیفه دستگاه گوارش در حیوانات هضم،‌جذب و دفع مواد غذایی است. حیوانات از نظر دستگاه گوارش به دو دسته تک معده ایها و چند معده ایها تقسیم می شوند.

عمل گرفتن علوفه در اسب و بز به عهدۀ لبهاست. و این کار در گاو توسط زبان انجام می شود. زبان گاو بزرگ و متحرک است و در عمل جویدن و بلع مؤثر می باشد. دندانها در نشخوار کنندگان به دو دسته شیری و بالغ تقسیم می شود.

غدد بزاقی با ترشح خود به خرد و نرم شدن غذا کمک می نمایند0

حلق در حیوانات از تقاطع راههایی تنفسی و گوارش ایجاد می شود. مری لوله ای است که حلق را به ابتدای معده وصل میکند،‌مری در نشخوار کنندگان قابلیت اتساع ( گشادگی) زیادی داشته و غذا را با حرکات دودی خود به جلو می راند.

معده نشخوار کنندگان :

معده نشخوار کنندگان چهار قسمتی است ( شکمبه – نگاری – هزرا لا ، شیردان) نگاری کوچکترین قسمت معده نشخوار کنند گان بوده و دارای انقباضات شدیدی است که باعث برگرداندن غذا به دهان می شود. جدار شکمبه نازک است و دیواره داخلی آن دارای برآمدیگهای ستونی نوک تیز است. که جذب قسمتی از مواد در آن صورت می گیرد. هزار لا از تعداد زیادی لایه های موازی تشکیل شده که در اندازه های مختلف می باشد. مواد غذایی مقداری از آب خود را در هزار لا از دست می دهند.

شیردان:

گلابی شکل است و نقش آن در هضم مواد غذایی مانند معده در تک معده ایها است . مخاط شیردان پر از غدد ترشحی است که شیرۀ معده را ترشح می کند.



خرید و دانلود تحقیق در مورد دامپروری و کشاورزی


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.