لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : .doc ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : 13 صفحه
قسمتی از متن .doc :
ورزش ابتلا به پوکی استخوان را کاهش میدهد
یکی از متخصصین استخوان و مفاصل، فعـالیتهای ورزشـی را یکی از راهـکارهای پیشگیری و درمان بیماریهای مفصلی ذکر و تاکید کرد:
ورزش از بروز پوکی استخوان نیز جلوگیری میکند. وی ورزشهای آیزومتریک، آیزوتونیک و آیزو را از جمله ورزشهای بهبود دهنده بیماریهای مفصلی دانست و افزود: ورزشهای آیزومتریک باعث افزایش قدرت عضلات بدن و حرکت مفاصل مجاور آنها و کاهش فشار به مفاصل و غضروفها میشود. ورزشهای آیزومتریک ضمن کاهش درد در نواحی مفاصل، بیماریهای مفاصل زانو، کمر و ناحیه گردن را نیز بهبود بخشیده و باعث کاهش فشار به مفاصل کشکک و ران میشود. از دیگر فواید ورزش به افزایش تراکم استخوان و جلوگیری از پوکی استخوان، بهبود در راهرفتن، ایستادن و انجام فعالیتهای روزانه، تاثیر بر سیستم عضلانی واسکلتی و در نتیجه بهبود عملکرد سایر ارگانهای بدن از جمله قلب می توان اشاره کرد. افزایش کارایی فرد در سنین جوانی، میانسالی و پیری از جمله تاثیرات ورزش مداوم در رابطه با بیماریهای مفصلی است. تاثیر ورزش بر مفاصل ناحیه ستون فقرات فراوان است، ورزش ایستادن صحیح را تقویت و فشار بر دیسک و لیگامانهای مهرههای فقرات و همچنین میزان بیرون زدگی دیسک در ناحیه کمر و بالطبع دردهای ناحیه کمر را کاهش میدهد. عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی در پایان از اصول پایهای درمان دردهای نواحی کمر را انجام ورزشهای ناحیه کمر بیان کرد و متذکر شد: در حال حاضر به منظور کاهش دردهای کمر از ورزشهای تقویتی و تکنیکهایی از قبیل ماساژ درمانی، آب درمانی، طب سوزنی و کشش درمانی بهره گرفته میشود.
پوکی استخوان چیست؟
* حالتی است که در آن استخوان شکننده می شود و با کوچکترین ضربه ای می شکند.شکستگی ها عمدتآ در نواحی استخوان ران ، مچ دست و مهره ها می باشد. البته گاهی اوقات وزن خود افراد نیز می تواند سبب شکنندگی خودبخودی شود.
افراد مستعد ابتلا به پوکی استخوان
* افراد مسن* خانم ها در طول 10 سال اول پس از یائسگی* کسانیکه از داروهای زیر به مدت طولانی استفاده می کنند:
1. کورتیزون2. داروهای ضد انعقاد خون ( مانند هپارین)3. داروهای ضد تشنج ( مانند فنی توئین، باربیتورات ها)4. بعضی از داروهای ادرار آور ( مانند: فورزماید)
* افرادی که از برخی اختلالات هورمونی مشخص ، مثل پرکاری و کم کاری تیروئید ، بیماری کوشینگ و دیابت رنج می برند.
* افرادی که مجبورند برای مدت طولانی از جای خود حرکت نکنند.
آیا مبتلا به پوکی استخوان هستیم؟
* غالبآ پوکی استخوان به طور تصادفی و در پی عکسبرداری با اشعه X مشخص می شود.* در بسیاری از موارد ، تنها علامت پوکی استخوان می تواند درد پشت ، پس از ایستادن طولانی مدت باشد که با استراحت در بستر به سرعت برطرف می شود.* گاهی از اوقات ، هیچ نشانه ای از پوکی استخوان وجود ندارد تا اینکه شکستگی رخ می دهد.
پوکی استخوان را چگونه می سنجند؟
تنها آزمایشی که می تواند برای سنجش استحکام استخوان به کارود ، تراکم سنجی ( دانسیتومتری) است. این آزمایش می تواند بر روی مچ دست یا ستون مهره ها انجام گیرد که ارزش تشخیصی هر دو ، یکسان است.
آزمایش سنجش تراکم استخوان بدون درد است و فقط چند دقیقه وقت می گیرد. در طی آن مقادیر کمی از اشعه را از استخوان متراکمتر ، پرتوکمتری را از خود عبور می دهند. استخوان متراکمتر، پرتوکمتری را از خود عبور می دهد. این سنجش پزشک را قادر می سازد تا میزان استخوانی را که گرفتار پوکی است ارزیابی کند و در نتیجه استحکام استخوان را بسنجد.
برای پیشگیری از پوکی استخوان چه باید کرد؟
* پزشکان به خانم ها توصیه می کنند در سنین قبل از یائسگی بطور مرتب سالانه حداقل 1 تا 2 بار آزمایش تراکم استخوان را انجام دهند.
* ویتامین D برای سلامت استخوان ها لازم است. اوقاتی را بیرون از خانه بگذرانید تا آفتاب بتواند پوست شما را برای ساختن ویتامین D تحریک کند.
* یک رژیم غذایی سر شار از کلسیم بسیار مفید است. کلسم یکی از اجزای سازنده استخوان است و غذای روزانه شما باید حداقل حاوی 1200 تا 1500 میلی گرم کلسیم باشد.
* از عواملی چون کشیدن سیگار و نوشیدن زیاد قهوه و زندگی بی تحرک که احتمال بروز پوکی استخوان را زیاد می کند پرهیز کنید.
* ورزش به استحکام استخوان کمک میکند . در حد اعتدال ورزش هایی چون پیاده روی ، دوچرخه سواری] شنا و نرمش را برای خود ترتیب دهید.
چگونه از شکستگی های ناشی از پوکی استخوان جلوگیری کنیم؟
* با پزشک خود برای ارزیابی دقیق خطر ایجاد شکستگی ناشی از پوکی استخوان مشورت کنید. پزشکتان درمان مناسب را به شما خواهد گفت.
* از زندگی بی تحرک دوری کنید .
* در روز یک تا دو ساعت راه بروید . این زمان را می توان به چند بخش 10 تا 15 دقیقه ای تقسیم کرد.