دانشکده

دانلود فایل ها و تحقیقات دانشگاهی ,جزوات آموزشی

دانشکده

دانلود فایل ها و تحقیقات دانشگاهی ,جزوات آموزشی

مقاله درباره بررسی آداب و احکام ازدواج در دین های

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 141

 

نمودن به نیکی و احسان». و در غیر این صورت «پس اگر زن را بار سوم طلاق داد روا نیست که آن زن و شوهر دیگر بار رجوع کنن تا این که زن به دیگری شوهر کند اگر آن شوهر دوم زن را طلاق داد زن با شوهر اول می‌توانند به زوجیت باز گردند».

چنان که در آیه قرآنی آمد برای ازدواج مجدد، زن مطلقه باید با شوهر دوم به طور طبیعی و دائمی ازدواج کند و زمان مشخص و نیت خاصی بر آن باید در نظر گرفته شده باشد زیرا نکاحی که به قصد «تحلیل» انجام بگیرد، نوعی فریب و حیله خلاف شرع است.

2) زن بلاتکلیف: زنانی که هنوز در عقد نکاح مرد دیگری قرار دارند، یا هنوز پس از طلاق عده آنان سپری نشده است.

3) ازدواج با زنان کافر: تازمانی که اسلام بیاورند. «با زنان مشکر ازدواج مکنید مگر آن که ایمان آورند».

4) خواهر همسر و محارم: با خواهر همسر و محارم او مانند عمه و خاله‌اش نمی‌توان ازدواج نمود.

5) همسر پنجم: کسی که دارای چهار همسر است ازدواج با زن پنجم (البته بنا بر نظر شیعیان به صورت دائم) جایز نیست.

6) حرمت به واسطه عدّه: در عدّه مرد دیگر بودن زن، باعث حرمت نکاح می‌شود، اعم از عدّه طلاق یا فسخ یا فوت، عقد ازدواج دائم یا منقطع با زنی که در حال گذراندن دوران عدّه است نکاح با چنین زنی باطل است. «مادام که مدت عدّه سر نیامده است عزم به عقد نکاح ننمایید». در صورتی که طرفین عقد یا یکی از آنها آگاه باشند بر این که زن در عده است و ازدواج در حال عده حرام است، عقد ازدواج باطل است و علاوه بر بطلان عقد نکاح، این دو تا ابد بر یکدیگر حرام می‌شوند.

7) لعان: لعان (سوگند) یکی از موارد حرمت نکاح است. هرگاه مردی به زنش نسبت زنا دهد و یا انتساب فرزند زنش را به خود نفی نمی‌کند و دلیلی برای اثبات این امر که همانا چهار شاهد عادل باشد پیدا نمی‌شود قاضی باید لعان را بین زن و شوهر اجرا کند. پس از آن که لعان با شرایط کامل برگزار شد بین زن و شوهر جدایی خواهد افتاد. اغلب فقهای اهل سنت و شیعه بر این اعتقادند که لعان موجب حرمت ابدی است. ولی در مذهب حنفی تا زمانی که مرد گفته‌های خود را تکذیب نکند زن برای او حرام خواهد افتاد و چنان که از حرفش برگردد حد قذف بر او جاری می‌گردد که در این صورت مرد مجدداً می‌تواند زن را عقد کند.

8) حرمت به واسطه احرام: ازدواج در حال احرام موجب حرمت و بطلان عقد نکاح می‌گردد، خواه عقد دائم باشد یا منقطع و اگر کسی با علم به حرمت زنی را عقد کند، آن زن برای همیشه بر او حرام می‌شود و اگر جاهل به حرمت باشد ولو با وی زناشویی کرده باشد بر او حرام نمی‌شود، ولی عقدش باطل است و می‌تواند پس از خروج از احرام دوباره او را عقد کند.

تکالیف زن و مرد:

پس از عقد ازدواج، زوجین در برابر یکدیگر حقوق و وظایف متقابلی دارند که مؤظف به انجام و رعایت آنها هستند و دین اسلام به خاطر جلوگیری از اختلافات خانوادگی و مستحکم‌نمودن پیوند خانواده حدود این وظایف را به طور دقیق مشخص نموده است. برخی از این وظایف بین زن و مرد مشترک است و برخی مختص زن و برخی مختص مرد است.

به دلیل خطاب عمومی آیات و احادیث، اصل مورد پذیرش شریعت اسلام مساوات میان زن و مرد در احکام شرعی است، زیرا مکلف‌بودن به احکام شرعی به شرایطی مانند عقل و بلوغ بستگی دارد که در هر دوی آنها وجود دارد.

بر این اساس بلافاصله پس از جاری‌شدن عقد ازدواج حقوق مشترکی که ثمره ازدواج است و مقاصد آنها را محقق می‌سازد به هر یک از آنها تعلق می‌گیرد:

1- حق عمل زناشویی: هر یک از زن و شوهر حق بهره‌مندی و تمتع از یکدیگر را با توجه به نیازهای بشری دارند مگر این که موانعی مانند بیماری یا حیض و نفاس وجود داشته باشد. اقدام به عمل زناشویی با همسر در حالت عادت ماهیانه حرام است. «در مورد (آمیزش با زنان به هنگام) حیض از تو سئوال می‌کند: بگو، آن کار باعث ضرر (و بیماری) است پس در حالت قاعدگی از (همبستری با) زنان پرهیز کنید».



خرید و دانلود مقاله درباره بررسی آداب و احکام ازدواج در دین های


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.