لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : .doc ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : 17 صفحه
قسمتی از متن .doc :
دانشگاه جامع علمی کاربردی
علامه طبرسی
موضوع:
شرکتهای تضامنی
درس :
کارگاه حسابداری
استاد:
جناب آقای اسماعیلی
دانشجو:
ملیحه توکلی
سال تحصیلی 87
مقدمه
شرکت تضامنی در زمره شرکت های تجاری است که قانونگذار در قانون تجارت بدان اشاره کرده است و به علت ویژگی های خاص برای عضویت از جمله شرکت های مناسب برای فعالیت های تجاری است. در این مجال ما به دنبال پاسخ دادن به پرسش هایی درباب تأسیس شرکت تضامنی، ارائه تعریف از این شرکت، تحلیل وضعیت شرکاء و نیز چگونگی اداره شرکت تضامنی و مسئولیت شرکاء و انحلال آن هستیم. امید است که در این مقاله بتوانیم تا حد توان ساختار این نوع شرکت را برای خوانندگان عزیز تبیین نماییم .
شرکتهای تجاری را می توان به سه نوع تقسیم کرد: نوع اول آنهایی هستند که در آنها دخالت دارند و نوع دوم شرکتهایی که اعتبار و شخصیت شرکا و در آن دخالت دارد، شرکت سهامی بارزترین آنها در نوع اول است و شرکت تضامنی کامل ترین آنها در نوع ثانی است. شرکت های سهامی و تضامنی را درست در مقابل یکدیگر قرار می دهند، در شرکت سهامی شخصیت و اعتبار شرکاء به هیچ وجه دخالتی ندارد و فقط سرمایه نقش اساسی را دارد، ولی در شرکت تضامنی اعتبار و شخصیت شرکاء بیش از هر چیز شاخص شرکت است. طبق ماده 116 قانون تجارت شرکت تضامنی شرکتی است که در تحت اسم مخوص برای امور تجاری بین دو و یا چند نفر با مسئولیت تضامنی تشکیل می شود. اگر دارایی شرکت برای تأدیدی تمام قروض کافی نباشد هر یک از شرکاء مسئول پرداخت تمام تروض شرکت است هر قراردادی که بین شرکاء بر خلاف این ترتیب داده شده باشد در مقابل اشخاص ثالث کان لم یکن خواهد بود. بنابراین شرکاء شرکت مسئول پرداخت کل دیون و تعهدات شرکت می باشند علاوه بر آن مسئولیت تضامنی نیز دارند. یعنی در صورت کسر سرمایه، هر یک از آنها به تنهایی در مقابل طلبکاران و اشخاص ثالث برای تأدید تمام حقوق آنها مسئول اند. مثلاً شرکتی که بین پنج نفر با سرمایه یک میلیون ریال تشکیل شود هرگاه دومیلیون ریال تروض شود نسبت به یک میلیون ریال که علاوه بر استهلاک سرمایه بقیه طلب بستانکاران هر پنج نفر شریک متضامناً مسئول پرداخت اند و طلبکاران می توانند به هر یک از شرکاء که خواهند یا هر پنج نفر آنها متضامناً مراجعه کرده طلب خود را وصول نمایند. تعقیب یکی از شرکاء و مطالبه ی کلیدی طلب مانع از مطالبه از دیگری نخواهد بود . البته شریکی که در چنین موقعی طلب بستانکاران را پرداخته، می تواند به یکی از شرکاء خود مراجعه و سهم زیان آنها را به تناسب سرمایه ای که در شرکت داشته اند وصول نماید.
اهمیت شرکت تضامنی به قدری است که هرگاه شرکاء برخلاف آن در شرکت نام تراضی نمایند گرچه باطل نبوده و بین خودشان موثر و نافذ است ولی در مقابل بستانکاران به هیچ وجه ارزشی نخواهد داشت . مثال : هرگاه در شرکت قرار شود یکی از شرکاء از نفع و ضرر به میزان نصف سهمی که به سهم الشرکه او تعلق می گیرد استفاده نماید، این تراضی در بین شرکاء موثر است ولی در مقابل طلبکاران تأثیری نداشته و بستانکاران می توانند آن راکان لم یکن دانسته و به هر یک از شرکاء که مایل باشند مراجعه نمایند.
تشکیل شرکت
شرکت نام مطابق قانون تنظیم شده باشد.
تمام سرمایه نقدی تأدید و سهم الشر که غیر نقدی تماماً تقویم و تحویل شده باشد.
شرکت های تضامنی غالباً احتیاج به اساسنامه ندارند ولی اگر قراری بین شرکاء باشد که با تراضی قبلی بوده و محتاج به تعیین تکلیف باشد در اساسنامه قید می