دانشکده

دانلود فایل ها و تحقیقات دانشگاهی ,جزوات آموزشی

دانشکده

دانلود فایل ها و تحقیقات دانشگاهی ,جزوات آموزشی

تحقیق درباره دستگاه گوارش، تنفس، خون و مایعات بدن، دفع ادرار

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 71

 

دستگاه گوارش

عمل گوارش: گوارش عملی است که مواد غذایی را طوری تغییر می دهد که برای سلول های بدن قابل استفاده باشد.

لوله گوارش: لوله ای است طویل که از دهان شروع شده و به مخرج ختم می شود.

ساختمان لوله گوارش (از داخل به خارج) 3 لایه دارد.

لایه مخاطی

لایه عضلانی

شامل عضلات حلقوی صاف در داخل و طولی صاف در خارج است وظیفه آنها ایجاد حرکات درلوله گوارشی و محفوظ کردن محتویات آن می باشد.

3- لایه پیوندی خارجی:

که از بافت پیوندی است و لوله گوارش را به قسمتهای دیگر متصل می کند و روده بند (مزانتر) نام دارد.

مکانیکی

اعمال عمومی دستگاه گوارش گوارش

شیمیایی

جذب: روده باریک

نقش دهان در دستگاه گوارش:

تشخیص مزه و کیفیت غذا: به کمک پرزهای چشایی- زبان (بمقدار زیاد)- حلق- دهان

گوارش غذا: که عمدتا مکانیکی و توسط دندانها صورت می گیرد.

دندان ها در هر آرواره

پیش : 4 عدد با تاج قطع کننده و یک ریشه مخروطی برای بریدن و پاره کردن

نیش: 2 عدد با تاج مخروطی نوک تیز و یک ریشه مخروطی برای بریدن و پاره کردن

آسیاهای کوچک: 4 عدد با 1 یا 2 ریشه و تاج پهن با 2 برجستگی برای خرد و له کردن غذا

آسیاهای بزرگ: 6 عدد با ریشه 3 شاخه تاج پهن با 4 برجستگی مناسب برای ساییدن غذا

تاج: بیرون از لثه

ساختمان دندانها

ریشه: درون لثه

خارجی ترین لایه دندان را مینا که سخت ترین ماده بدن می باشد پوشانده است[ %96 آهک، 4% پروتئین (اوسئین)]. زیر مینا عاج قرار دارد با سختی کم (72% آهک و 28% پروتئین) و در حفره وسط آن مغز شامل بافتهای زنده پیوندی، عصب و رگهای خونی راپر می کند و روکش ریشه دندان ساروج است.

نکته: دندانهای انسان مخلوطی از رژیم گوشتخواری و گیاهخواری است.

بزاق

بزاق دهان چسبنده و لزج است.

3 جفت غده بزاقی شامل:

1جفت زیر زبانی و 1 جفت تحت فکی و 1 جفت بناگوشی می باشد.

آب

لیزوزیم

پتیالین

موسین

ترکیبات بزاق:

آب 99%

لیزوزیم

در گوارش نقش دارد و با تخریب دیواره سلولی میکروبها را می کشد.

پتیالین

نوعی آمیلاز است که نشاسته را به قندهای ساده تر تبدیل می کند.

موسین

نوعی پروتئین که در آب به ماده لزج و لغزنده موکوس تبدیل می شود و حرکت غذا را در دهان حلق و مری تسهیل می کند.

حلق

حلق چهار راهی که از جلو به دهان و و از بالا به بینی و از پایین به مری و نای راه دارد و لقمه غذا باید وارد یکی از آنها شود.

بلع

مرکز آن در بصل النخاع می باشد و به کمک عصب واگ (پنوموگاستریک) و همکاری ماهیچه های زبان که راه دهان را می بندد و اپی گلوت که نای را می بندد و زبان کوچک که بینی را می بندد صورت می گیرد تا غذا وارد مری شود.

نکته: در مری گوارش صورت نمی گیرد و حرکات کرمی شکل غذا را به سمت معده حرکت می دهند.

نکته: انقباضات منظم و پشت سر هم عضلات حلقوی و طولی جدار مری به صورت موجی از حلق به طرف معده پیش می رود و این حرکات را واکنش های خودکار عصبی تنظیم می کند.

معده

مکانیکی: توسط حرکات معده

گوارش معده

شیمیایی: توسط شیر معده

تذکر: در محل اتصال معده به روده کوچک دریچه وجود دارد و غذا را کم کم به روده وارد می کند.

حرکات معده

حرکات نوع اول که بلافاصله بعد از خوردن غذا شروع شده و غذا را به شیره معده مخلوط می کند.

حرکات نوع دوم نیم ساعت بعد از خوردن غذا شروع می شود و باعث تحویل غذا به معده می شود.

غدد معده

در دیواره معده غده های ترشحی زیادی وجود دارند که اسید، آنزیم و موسین ترشح می کنند.



خرید و دانلود تحقیق درباره دستگاه گوارش، تنفس، خون و مایعات بدن، دفع ادرار


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.