لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 6
چرا باید از عینک آفتابی استفاده کنیم؟
چشم به عنوان یکی از مهم ترین راه های ارتباط بدن با دنیای خارج است و افزون بر آن درک لذت ها، ایجاد تعادل و محافظت از بدن را بر عهده دارد. بدون شک آگاهی از چگونگی نگهداری آن موجب پیشگیری از بروز بسیاری از بیماری های چشمی می شود. آب مروارید(کاتاراکت) یکی از بیماری های شایع چشمی است که همراه با افزایش سن ایجاد می شود. علت آن کدورت عدسی چشم است و عوامل متعددی در بروز و ایجاد آن دخالت دارد:
۱. سن: با افزایش سن بیشتر می شود.
۲. ارث.
۳. مصرف مشروبات الکلی.
۴. استعمال دخانیات.
۵. تماس با پرتو ماوراءبنفش(Ultra Violet) UV موجود در نور خورشید.
یکی از عواملی که در بروز آب مروارید موثر است قرار گرفتن چشم به مدت طولانی در معرض تابش نور خورشید است. آب مروارید ابتدا با تاری دید شروع می شود و به تدریج پیشرفت می کند و موجب از دست دادن بینایی می شود. گر چه در حال حاضر با انجام عمل جراحی و تعویض عدسی چشم و استفاده از عینک، بینایی به طور کامل برمی گردد. با توجه به این که در کشور ما نسبت روز های آفتابی به غیرآفتابی بسیار زیاد است و به طور طبیعی در صورت عدم استفاده از وسایل مناسب برای محافظت از چشم، چشم ها در مدت طولانی تری در معرض پرتو های مضر قرار می گیرند. عینک های آفتابی استاندارد از وسایل بسیار مناسب در حفاظت از چشم است متاسفانه از این وسیله بیشتر به منظور محافظت از چشم و پیشگیری از بروز آب مروارید و سایر آسیب ها عرضه شده و در کشور ما به عنوان یک کالای تجملی و برای افزودن به زیبایی به کار می رود. افزون بر این درصد قابل توجهی از عینک هایی که به عنوان عینک آفتابی عرضه و استفاده می شود، غیراستاندارد هستند و استفاده از آن ها در روز های آفتابی نه تنها مفید نیست، بلکه در صورت استفاده از آن می توانند موجب آسیب بیشتر به چشم شوند. آمار نشان می دهد که در آمریکا سالانه سیصد میلیون عینک آفتابی تولید می شود. این آمار نه تنها خود بیانگر درک ضرورت استفاده از این نوع عینک در آن کشور است طبیعی است که با توجه به شرایط جغرافیایی کشور ما ضرورت استفاده از آن را برای ما ملموس تر می نماید.
چرا باید از عینک آفتابی استفاده نماییم
پرتوهایی که در اطراف ما وجود دارد بر دو نوع است:
۱- پرتو های مرئی.
۲- پرتو هایی نامرئی.
برخلاف تصور پرتو هایی که می توانند موجب آسیب به چشم شوند و در دراز مدت ایجاد نمایند پرتوهای نامرئی موجود در نور خورشید است که همراه با اشعه های مرئی به زمین می رسد و از مهم ترین پرتو های نامرئی اشعه ماوراءبنفش یا UV است. این پرتو با طول موج کوتاه نامرئی از خورشید به زمین می رسد و خود به سه گروه تقسیم می شود: ۱. UVA 2 UVB.3.UVC.
از بین این ها UVC به وسیله بخش بالایی جو جذب می شود و به زمین نمی رسد. UVB به دو صورت حاد و مزمن می تواند موجب آسیب به چشم شود:
الف- حاد:
چنان چه چشم به طور مستقیم و به مدت طولانی به ویژه در روزهای سرد یا برفی در برابر تابش آفتاب باشد، پرتو UVB موجود در آن می تواند باعث آسیب موقت به قرنیه چشم و کوری موقت شود که به آن فتوکراتیت(photokeratitis) گویند. علامت این بیماری دردناک بودن چشم و نیز از دست دادن قدرت بینایی به طور موقت است.
البته با استراحت دادن به چشم این مشکل خود به خود بهبود می یابد.
ب- مزمن:
در صورتی که چشم ها در طول سالیان متمادی در برابر پرتو آفتاب باشد، به علت وجود UVB در آن می تواند یکی از عوامل ایجاد کننده آب مروارید باشد. جالب است بدانید که نور خورشید از روی سطوحی مثل آب، شن، برف و هوای ابری اثر تخریبی بیشتری نسبت به تابش مستقیم آفتاب به صورت و چشم دارد. ساعت ۱۰ صبح تا ۴ بعد از ظهر از مهم ترین ساعات روز است که چشم در برابر تابش آفتاب است و در این ساعات باید از عینک آفتابی استفاده کرد.
عینک آفتابی مناسب چگونه عینکی است
بسیار ساده است، بهترین عینک آفتابی عینکی خواهد بود که بتوانید اغلب ساعاتی که در فضای آزاد حضور دارید استفاده نمایید و احساس راحتی نمایید. نکته مهم و قابل توجه این است که باید عینکی انتخاب شود که تمام ویژگی های یک عینک خوب به لحاظ استاندارد را داشته باشد و با توجه به این که قرار است در طول روز از آن استفاده شود چنان چه از این عینک به لحاظ ظاهری خوش تان نیاید فاقد ارزش است. بنابراین:
۱- هرگز فرم و ظاهر عینک را دست کم نگیرید؛ چرا که در صورتی از آن استفاده می کنید که به لحاظ ظاهری از نظر خودتان و دیگران قابل قبول باشد.
۲- اندازه صورت شما باشد و با آن احساس راحتی کنید.
۳- به اندازه کافی وقت بگذارید و آن را روی صورت امتحان و دقت کنید با استفاده از آن چه احساسی دارید.
۴- یک عینک خوب زمانی از چشم شما نگهداری می کند که روی چشم تان باشد، نه این که داخل داشبورد ماشین باشد و یا داخل کت بگذارید، یا آن را پایین ترین قسمت بینی قرار دهید و یا در نهایت روی موهای سر بگذارید.
۵- فراموش نکنید حتماً از درون شیشه عینک بیرون را نگاه کنید. به چشمان خود اجازه دهید که قضاوت کند چگونه محیط بیرون را می بیند.
۶- شما به عینکی نیاز دارید که به اندازه کافی شیشه آن تیره باشد تا از چشمان شما در مقابل نور زیاد محافظت و احساس راحتی نماید و نیز تیرگی آن به حدی نباشد که قدرت دید شما را در تاریکی کم نماید و یا استفاده از آن موجب اشتباه در تشخیص رنگ ها شود.
۷- رنگ های استانداردی که در رنگ شیشه عینک آفتابی می توان به کار برد عبارتند از:
- خاکستری: از خاکستری کم رنگ تا تیره.
- نارنجی: از نارنجی کم رنگ تا تیره.
- قهوه ای: از قهوه ای کم رنگ تا تیره.
- سبز: از سبز کم رنگ تا تیره.
۸- افرادی که از عینک ها یا لنزهای طبی استفاده می کنند، اگر آن ها پرتو UV را از خود عبور می دهند، برای نگهداری از چشم باید از عینک های آفتابی استفاده نمایند.
۹- کودکان هرگز نباید از عینک های اسباب بازی استفاده نمایند. چرا که شیشه این عینک ها قادر به جذب و انعکاس پرتو های مضر از جمله UV نیست. به دلیل تیرگی شیشه آن شدت نور مرئی را کاهش می دهد و در نهایت موجب ورود مقدار بیشتری پرتو نامرئی و مضر به چشم می شود.
۱۰- نوع عینک آفتابی برای کودکان شبیه عینک بزرگسالان است اما به دلیل تحرک زیاد آن ها ارجح آن است که شیشه آن از پلی کربنات که نشکن است، استفاده شود.
۱۱- برای رانندگان استفاده از عینک آفتابی یک وسیله ضروری است؛ چرا که علاوه بر محافظت از چشم با کاهش شدت نور موجب افزایش دقت و دید هنگام رانندگی می شود.
۱۲- استفاده از عینک های آفتابی معمولی در شب جایز نیست.
اما رانندگان می توانند در شب از نوعی عینک که رنگ شیشه های آن نارنجی است استفاده نمایند و این عینک ها علاوه بر این که موجب کاهش شدت نور چراغ های ماشین های روبه رو می شود نیز باعث می شود راننده بخش های تاریک جاده را بهتر ببیند.
۱۳- قاب عینکی که انتخاب می کنید باید حدقه چشم را بپوشاند و بتواند به طور کامل از ورود نور به داخل چشم جلوگیری نماید.
۱۴- در صورتی که در شرایط خاصی قرار دارید. از قبیل موقعیت های صنعتی _ ورزشی باید از عینک های مخصوص آن استفاده نمایید.
انواع شیشه های عینک آفتابی
رنگ شیشه های عینک آفتابی طیف وسیعی از رنگ روشن تا رنگ کاملاً تیره را در برمی گیرد که در چهار گروه طبقه بندی می شوند و هر کدام در شرایط خاصی کاربرد دارد.
۱- در این گروه رنگ شیشه عینک به طور کامل یکنواخت است و در این صورت شدت نور را از مسیر های مختلف که به چشم می رسد، به طور یکسان کاهش می دهد.
۲- در گروهی از شیشه ها تیرگی رنگ شیشه عینک از بالا به پایین کاهش می یابد.
با توجه به این که در بعضی شرایط شدت نور در بالای سر نسبت به روی زمین بیشتر است قسمت فوقانی شیشه ها را تیره تر می سازند.
۳- گروه سوم قسمت بالا و پایین شیشه عینک تیره است و بخش میانی آن روشن است. در بعضی شرایط از قبیل ماهیگیری و... که شدت نور فوقانی و نیز انعکاس نور از سطح زمین یا آب زیاد است، این دو قسمت را تیره و قسمت میانی شیشه ها را روشن می سازند.
۴- شیشه های عینک آفتابی که سطوح خارجی آن شبیه آینه است زیرا این گونه شیشه ها طیف وسیعی از پرتو ها را برمی گرداند که شامل پرتو مادون قرمز نیز می شود و از گرم شدن چشم جلوگیری می کند.
عملکرد شیشه های عینک آفتابی نیز می تواند متفاوت باشد