دانشکده

دانلود فایل ها و تحقیقات دانشگاهی ,جزوات آموزشی

دانشکده

دانلود فایل ها و تحقیقات دانشگاهی ,جزوات آموزشی

دانلود پاورپوینت بیماریهای منتقله ازراه گوارش - 79 اسلاید

 

 

 

 

 

 

 

 

حصبه بیماری عفونی شدیدی است که میکرب آن از راه دهان، وارد بدن می شود و از طریق مدفوع و ادرار، دفع می گردد. بیماری حصبه، اغلب در فصل تابستان سریعتر از زمستان از بین می رود. حصبه را «تب روده» نیز می گویند. این بیماری در کشور ما رواج دارد و فقدان آب آشامیدنی بهداشتی و سالم، عدم وجود سیستم صحیح فاضلاب در شهر و نبود توالتهای بهداشتی در روستاها در انتقال و انتشار آن بسیار مؤثر است. همچنین عدم رعایت بهداشت فردی و عمومی، پایین بودن فرهنگ بهداشتی و سطح سواد در ایجاد و شیوع این بیماری، دخالت دارد؛ بنابراین بیماری حصبه نیز مثل سایر بیماریهای عفونی با بهداشت محیط، ارتباط مستقیم دارد.

 

 

علت بیماری حصبه میکروارگانیسم سالمونلا می ‌باشد که معمولاً از طریق خوراکی وارد بدن می ‌شود (دهانی- مدفوعی) و چنان چه مدفوع بیمار توسط فرد دیگری به صورت غیرمستقیم مثلا از طریق آب وغذای آماده خورده شده باشد، معمولا این حالت پیش می ‌آید.

افرادی که از آب‌های نامطمئن و غیر بهداشتی استفاده می‌ کنند، اگر این آب‌ها با فاضلاب مخلوط شده باشد، باعث ابتلا آنها به حصبه  خواهد شدسالمونلا، معمولاً لوله گوارش و دستگاه لنفاوی را درگیر می‌سازد.

وبا بیماری اسهالی است که توسط باکتریی به نام ویبریوکلرا(Vibriocholera) در انسان ایجاد می شود. دوره نهفتگی این بیماری بر حسب مقاومت طبیعی بیمار و قدرت بیماری زایی میکروب از یک تا پنج روز است. شروع بیماری ناگهانی و با اسهال و استفراغ شدید همراه است.هرچند اشکال خفیف با اسهال ساده نیز دیده می شود.

اسهال آبکی با حجم زیاد و تکرر فراوان که به سرعت شکل مدفوعی را از دست داده وبصورت مایع خاکستری شبیه آب برنج در می آید.حجم کلی مایعات دفع شده ممکن است به 15 لیتر در شبانه روز برسد.علاوه بر اسهال و استفراغ ، کم شدن درجه حرارت بدن، از بین رفتن آب و املاح ، غلیظ شدن خون و کبودی پوست،انقباض دردناک عضلات،فشارخون پایین،نبض تند و ضعیف،کاهش حجم ادرار،دهان خشک،چشمهای فرورفته از علائم دیگر بیماری است.

 میزان مرگ و میر در اشکال معالجه نشده در حدود40 % است.

 



خرید و دانلود دانلود پاورپوینت بیماریهای منتقله ازراه گوارش - 79 اسلاید


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.