دانشکده

دانلود فایل ها و تحقیقات دانشگاهی ,جزوات آموزشی

دانشکده

دانلود فایل ها و تحقیقات دانشگاهی ,جزوات آموزشی

تحقیق در مورد بیابان و راههای مقابله با آن مالچ

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

دسته بندی : وورد

نوع فایل :  .doc ( قابل ویرایش و آماده پرینت )

تعداد صفحه : 19 صفحه

 قسمتی از متن .doc : 

 

مالچ

کلمه مالچ در انگیسی به معنی پوشش است که از لغت محلی آلمانی مولش به معنی نرم گرفته شده است. این لغت سابقا به پوشش خاک به وسیله مواد آلی از قبیل کاه، برگ گیاهان و گاهی کودهای حیوانی و مواد مشابه اطلاق میشد ولی اخیراً به مواد طبیعی یا مصنوعی دیگری نیز که بتوانند پوشش محاظی به صورت یک لایه مجزا و گسترده روی زمین ایجاد نمود و سطح رویی خاک را از گزند عوامل مختلف باد و باران مصون دارند اطلاق می‌گردد. مالچ هایی که در سال‌های اخیر مورد استفاده قرار می‌گیرند عبارتند از: محلول کلرور سدیم، کربنات سدیم یا پتاسیم، فراورده‌های سنگین نفتی، کاه، قیرامولسیونه، فیبر، سنگریزه، کاغذ کوراسل (پولیمر آن را با آب مخلوط کرده و به سطح خاک می‌باشند آب محلول پس از پاشیدن در سطح خاک تبخیر شده و یا در عمق خاک نفوذ میکند و کوراسل ذرات خاک را به هم متصل و به این صورت یک لایه به هم چسبیده ولی قابل نفوذ ایجاد می‌نماید.)پشم شیشه، لایه‌های نازک لاستیک، پلی اتیلن و سلوفان به طور کلی مالچ با ایجاد سایه و یا مانعی در مقابل حرکت هوا در سطح زمین قادر به کاهش تبخیر آب از خاک شده و در نتیجه سبب حفظ رطوبت خاک و همچنین جلوگیری از تغییرات ناگهانی حرارتی و احتمالاً افزایش حاصلخیزی و محصول دهی خاک می‌باشد.

انواع مالچ

1- مالچ‌های غیرنفتی              2- مالچ‌های نفتی

مالچ‌های غیر نفتی: کلیه مواد یا پوشش‌هایی هستند که به منظور جلوگیری از تخریب آب، رشد علفهای هرز و به طور کلی جهت افزایش محصول دهی خاک ا زآنها استفاده می‌شود. از قبیل مالچ‌های آلی (مالچهای کاه، برگهای گیاهان، خاک اره، کودهای حیوانی و مالچ‌های مصنوعی مثل پشم شیشه، کاغذ، صفحات فلزی، لایه‌های نازک پلاستیک پلی‌اتیلن، سلوفان )

مالچ‌های نفتی: منظور از مواد یا فرآورده‌های سنگین نفتی حاصل از پالایشگاهها می‌باشد که بیشتر به منظور جلوگیری از فرسایش خاک تثبیت شنهای روان و افزایش کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی مصرف می‌شوند. بعد از جنگ جهانی دوم تثبیت خاک و شنهای روان به وسیله مالچ‌های نفتی مورد آزمایش قرار گرفت و می‌تواند زمینهای لخت و شنهای روان را تثبیت نماید که این در سطوح وسیعی در کشورهای تونس، الجزایر، مراکش، لیبی، استرالیا، انگلستان و آلمان اجرا شد. در ایران نیز از سال 1346 استفاده از مالچ‌های نفتی برای تثبیت شنها آغاز شد که توسط وزارت منابع طبیعی با همکاری قسمت پخش شرکت ملی نفت ایران و سایر دوایر دولتی به اجرا درآمد به عنوان نمونه می‌توان به طرح‌های تثبیت شن در 400 هکتار از اراضی فتح‌آباد بوئین زهرا، 350 هکتار از ارضی مراد تپه قزوین، 350 هکتار از اراضی حمیدیه اهواز در حدود 2000 هکتار از اراضی البراویه الباجی خوزستان و انجام آزمایش محدود در گردنه قوچک اشاره نمود.

استفاده از فراورده‌های نفتی برای تثبیت شنهای روان می‌تواند به دو علت باشد:1- این مواد می‌تواند ذرات لایه سطحی شن را به طور محکمی به هم چسبانده و یک قشر سخت و مقاوم نسبت به باد به وجود آوردند تا سرعت 110 کیلومتر باد را تحمل می‌نماید.

2- استفاده از مالچ‌ نفتی از یک سو از تبخیر شدید رطوبت خاک جلوگیری نموده و آن را تا زمان گسترش کامل ریشه‌‌های گیاهان در خاک ذخیره می‌نماید و باعث افزایش حررات خاک از طریق جذب بیشتر انرژی نورانی می‌شود که این امر باعث تسریع جوانه زدن بذرها کاشته شده می‌شود.

انواع مالچ‌های نفتی:

1- مالچ‌های نفتی تثبیت شن

2- مالچ‌ها نفتی امولسیونه

مالچهای نفتی دارای ویژگیهای زیر هستند:

الف: این مالچ‌ها ارزانتر از مالچ‌های نفتی امولسیونه بوده و به وفور در تمام پالایشگاههای کشور تولید می‌شود.

ب: این مالچ‌ها مثل اسفنجی آب و نزولات آسمانی را به زمین هدایت ولی از تبخیر جلوگیری می‌کنند.

ج: انواع مختلف تیره و روشن این مالچ‌ها وجود داشته که نوع تیره آن درجه حرارت خاک را افزایش داد. و نوع روشن یا منعکس کننده آن حرارت خاک را کاهش می‌دهد و در نتیجه می‌توان حرارت متناسب محیط را تأمین نمود.د: به دلیل غلظت زیادی که دارند از خاصیت چسبندگی خوبی برخوردار بوده و لذا پس از پاشیدن آنها روی تپه‌های شنی روان یا ریگزارها یک سطح چسبنده یا فیلم نازکی روی خاک بر جای گذاشته که این فیلم باعث متوقف شدن این تپه‌ها و همچنین نگه داری رطوبت و حتی بذر‌های گیاهان محلی و بومی منطقه می‌گردد.مالچ‌های نفتی امولسیونه به منظور افزایش تولیدات کشاورزی به کار می‌روند که با یک عامل امولسیون کننده ارزان قیمت مانند آب مخلوط و با استفاده از مخلوط کننده‌های قوی با دور زیاد یا مواد شیمیایی می‌توان قیر را به صورت ذرات خیلی کوچک به حالت تعلیق در آورد. به منظور حفظ ثبات این تعلیق مواد ممزوج کننده به آن اضافه می‌کنند مثل صابون اسیدهای چرب یا صابون رزین مثل صابونی از نمک سدیم یا پتاسیم و اسیدهای چرب.

خواص مالچ‌ها :

1- مالچ‌ها باید بتواند در روی خاک قشر یکنواخت به هم چسبیده‌ای را به وجود آورد که



خرید و دانلود تحقیق در مورد بیابان و راههای مقابله با آن مالچ


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.