لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 19
مقدمه محمد علی علینژاد
زندگی هریک از ما زمانی که عمل لقاح (ترکیب سلول جنسی نروماده) صورت پذیرد شروع خواهد شد، و احیاناً تا زمان پیری ادامه خواهدیافت در طی این مدت مهارتهای تازه ای کسب میکنیم و جنبههای مختلف شخصیت دگرگونی حاصل میشود. در آغاز زندگی همه افراد به یکدیگر شبیه اند و بین دو جنین تفاوتی مشاهده نمیشود. ولی در جریان رشد آدمیبه تدریج تفاوتهای از نظر وضع ظاهری و جنبههای مختلف رفتاری مشاهده میشود. این تفاوت حتی در هنگام تولید نیز محسوس است چنانکه اگر دو نوزاد را با یکدیگر مقایسه کنیم آنهااز لحاظ رنگ مو و چشم قدو وزن و اندام تفاوتهای دیده میشوند. بعضی از نوزادان فعال تر از نوزادان دیگر میباشند بعضیها بیشتر گریه میکنند و برخی اشتهای بیشتر نسبت به دیگری دارند. به مرورزمان به پیش میرویم کودک به سن بالاتر میرسد تفاوتهای آنها بیشتر مشهودتر است عواملی مانند وراثت و محیط تاثیر در رشد و یاعدم رشد کودک بازی میکنند عامل وراثت و محیط عوامل موثر درایجاد تفاوت انسانها هستند البته این عامل در ارتباط متقابل هم از خصوصیات جسمیقبلی فرد نقش موثری دارد. که در ادامه بحث به مسائل و نقش این عوامل در معلولیت و رشد انسان بیشتر توضیح خواهیم داد.
وراثت:
هر یک از ما زندگی را با سلول کوچکی که اندازه آن از یک ته سنجاق کوچکتر است شروع میکنیم بیشتر صفات ارثی از والدین به فرزندان منتقل میشود از همین سلول کوچک منتقل میگردد. صفات ارثی چون ویژگی برخی مانند قد، ساختار استخوانی، رنگ مو،چشم، غیره اینها صفات ارثی هستند که از طریق والدین به فرزندانشان منتقل میگردد.
محیط:
کودکی که پابه جهان هستی میگذارد به میزان زیادی از محیط زیست خود تاثیر میپذیرد عوامل که از خارج بر روی ارگانیزم فرد اثر میگذارد یا از داخل بعد از تشکیل تخمک بر روی نوزاد موثر است محیط به دو بخش، محیط داخلی و محیط خارجی تقسیم بندی میشود.
محیط داخلی:
هسته هر سلول همراه با کروموزومهای داخل آن به وسیله ماده ژلاتینی به نام سیوپلاسم احاطه شده است بدلیل اینکه سیتوپلاسم بر روی ژنها اثر میگذارند به آن محیط داخلی سلول میگویند در واقع تعیین اینکه ارگانیزم بدن چه باید باشد توسط وراثت و سیتوپلاسم انجام میگیرد با آزمایشی که بر روی حیوانات صورت گرفته سیتوپلاسم سلول را بدون اینکه هسته آن تغییر کند، تغییر میداند. نتیجه آن بوجود آمدن موجود زنده بصورت کاملاً نابه هنجار بوده جنین شناسان موقعیت بعضی از سلولها رانسبت به سلول دیگر تغییر میداند متوجه میشوند که وقتی جای سلول را عوض میکنند این سلول خصوصیات دیگری را که با عمل تازه آن متناسب است پیدا میکند وجود این نوع توانائی خاص در بعضی از سلولهای که طبق آن میتوانند جانشین سلولهای دیگر شوند نشان میدهد که عامل وراثت در همه سلولها بطور یکسال وجود دارد. ولی ساختمان واقعی یک سلول و اینکه تبدیل به چه سلول خواهد شد به روابط او با سلول دیگر بستگی دارد. اگر سلول در یک محل از مجموعه سلولهاقرار گیرد جسم سلولی تبدیل به نسج مغزی میشود. و اگر همان سلول در محل دیگر از مجموعه سلولها قرار گرفته باشد جسم سلول آن مبدل مکانیزم بینائی میگردد. هورمونها تاثیر مهمیبررشد کلی موجود زنده میگذارد. بسیار از نقص در هنگام تولد نوزاد نتیجه فعالیت زیاد یا کم غدد درون ریز است و همچنین خصوصیات شیمیایی خون کودک عامل موثری در رشد یا عدم رشد او در طی دوره حیات فرد تاثیر گذار خواهد بود.
محیط خارجی:
تغذیه را کودک در رحم از طریق بند ناف صورت میپذیرد. (محیط خارجی قبل از تولد) و رشد طبیعی نوزاد تاثیر به سزای دارد. چنانکه مایعی که اروگانیزم را در بر گرفته دارای حرارت مناسب خصوصیات شیمایی لازم را نداشته باشد رشد جنین هم کامل نخواهد بود. نوزاد بعد از تولد وارد یک محیط خارجی نا آشنا میشود که از محیط داخلی وسیع تر است که در آن برخوردهای متنوع مادی و اجتماعی بسیاری وجود دارد. که شامل زبان آداب رسوم و غیره اشاره نمود. در صورت شرایط مادر کاملاً مناسب به دنیا آمدن نوزاد باشد کودکی سالمیبدنیا خواهد آمد در غیر اینصورت نوزا د در هنگام بدنیا آمدن دچار مشکلات عدیده ای خواهد شد.
روابط متقابل محیط و وراثت: