لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 14
وزارت تعاون
معاونت طـرح و برنامه
طرح توجیه فنی ، مالی و اقتصادی
تولید نخ متوسط تا ضخیم از ضایعات نساجی
با ظرفیت 150 تن در سال
تیـرماه 1382
خلاصه طرح
موضوع طرح : تولید نخ متوسط تا ضخیم از الیاف نو و ضایعات نساجی
ظرفیت : 150 تن در سال
مجوز های لازم: اعلامیه تاسیس از اداره کل صنایع استان یا معاونت صنایع روستایی سازمان جهاد کشاورزی
سرمایه گذاری کـل: 2220 میلیون ریال
سهم آوردة متقاضی: 220 میلیون ریال
سهم تسهیلات: 2000 میلیون ریال
دورة بازگشـت سرمایه: 8/2 سال ( معادل 34 ماه )
سود ویژه : 58/746 میلیون ریال
میزان اشتغالزایی : هجده نفر
مقدمــه:
در این طرح از فرایند تولید نخ در ماشین ریسندگی اصطکاکی استفاده می شود . از این روش برای تولید نخ های نمره 1 تا 25 متریک استفاده میگردد و نخ های ضخیم نیز معمولا برای تولید و بافت پتو و سایر منسوجات ضخیم به کار میرود.
برای تولید این نخها از الیاف طبیعی و مصنوعی و مخلوط آنها و نیز الیاف مخلوط حاصل از ضایعات نساجی استفاده میگردد. فتیله های حاصل از از ماشین کاردینگ ، ورودی دستگاه را تشکیل میدهند . این فتیله ها ابتدا توسط یک جفت غلطک تغذیه وارد قسمت کاردینگ میگردند. سیلندر کارد که از پوشش سوزنی برخوردار است موجب میگردد که الیاف از یکدیگر جدا شده و به صورت رشته رشته درآیند .
رشته های ایجاد شده توسط نیروی گریز از مرکز کارد و به کمک مکش از کاردینگ جدا شده و به خط جدایی و سیلندر مشبک وارد میگردد. این دو سیلندر مشبک توسط یک تسمه موتور به حرکت درآمده و در یک جهت گردش مینمایند . حرکت هم جهت دو سیلندر موجب میگردد یک نیروی اصطکاکی مکانیکی در خط جدایی ایجاد گردد. این نیروی اصطکاکی باعث می شود که رشته های حاصل از قسمت کاردینگ ابتدا برروی یکدیگر قرار گرفته و سپس به دور هم تابیده گردند. مکیدن هوا از درون شبکه های دو سیلندر مشبک به انجام پروسه و جدا نمودن گرد و غبار و ضایعات از الیاف کمک میکند.
به منظور تولید نمودن نخ های مقاوم تر در هنگام تولید نخ با الیاف حاصل از ضایعات نساجی و یا سایر موارد خاص این دستگاه قادر است که یک نخ مغزی بین الیاف قرار داده و الیاف را به دور آن بتاباند. ماشینی که درریسندگی نخ به روش اصطکاکی مورد استفاده قرار میگیرد بنام ماشین DREF2 نامیده می شود. این دستگاه قادر است که انواع مختلف الیاف طبیعی – مصنوعی و مخلوط آنها با الیاف مصنوعی را تولید نماید.
نخ های حاصل از این دستگاه در قسمت خروجی به دور یک بوبین استوانه ای پیچیده میشود . وزن هر بوبین پس از پیچیدن نخ بالغ بر 6 تا 8 کیلوگرم است که مستقیما توسط ماشینهای بافندگی مورد استفاده قرار میگیرد.
فرایند تولیـد :
ابتدا الیاف به صورت یکدست و یا در صورت نیاز به صورت مخلوط به دستگاه حلاجی تغذیه شده و در اطاقک هایی ذخیره میگردد . از این اطاقک ها مخلوط الیاف به هایر فیدر رفته که وظیفه آن ایجاد یکنواختی در تغذیه الیاف به کاردینگ بوده و تا حدود زیادی تامین کننده یکنواختی در فتیله خروجی کاردینگ میباشد.
الیاف پس از کارد شدن به شکل فتیله داخل بانکه های مخصوص جمع آوری گردیده که به تعداد مناسب به دستگاه درف تغذیه میشود. عملکرد دستگاه درف باز کردن ،مخلوط کردن و تبدیل فتیله تغذیه شده به نخ مورد نیاز میباشد . نخ حاصله در صورت نیاز روی دستگاه دولا کنی دولا شده و توسط دولا تاب تابیده و سپس توسط بوبین پیچ مجددا تبدیل به دوک بزرگ قابل مصرف در بافندگی می شود.
هایر فیدر اطاقک ذخیره حلاجی مواد اولیه
نخ دولاتاب دولاکنی DREF2 کاردینگ
توجیه اقتصادی طرح :
الف – سرمایه گذاری ثابت :
الف – 1 ) زمیـن :
متـراژ ( متر مربع )
هزینه واحد ( هزارریال )
هزینه کل ( میلیون ریال )
2500
30
75
الف – 2 ) محوطه سازی :
ردیف
شــرح
مقدار
هزینه واحد ( هزارریال)
هزینه کل (میلیون ریال )
1
2
3
تسطیح و خاکبرداری
دیواربابلوکسیمانیوآسترسیمانی
خیابان کشی و آسفالت
2500مترمربع
420مترمربع
400متر
6
75
60
15
32
24
جـــمـــع
71